Szabadkőművességgel kapcsolatos programok naptára

Programok listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2011. december 13., kedd

Könyvbemutató - Raffay Ernő: Harcoló szabadkőművesség


Harcoló szabadkőművesség – Raffay Ernő könyvének bemutatója Nagyváradon
Bihar megyei szervezet  |  2011. december 07., szerda


Raffay Ernő legújabb kötetében, Harcoló szabadkőművesség, Küzdelem a katolikus egyház ellen, részletesen dokumentálja a radikális páholyok tevékenységét és a római katolikus egyház elleni küzdelmét. A könyv ismerteti a nagyváradi László király páholy által kezdeményezett első szabadkőműves vándorgyűlés lefolyását és az ott megbeszélt összes témakört. Ezen összejöveteleken alakult ki a harcoló szabadkőművesség koncepciója, amely szerint a továbbiakban minden rendelkezésükre álló erőforrást a magyarországi társadalom és a teljes politikai élet szabadkőműves szellemben történő átalakítására fordítottak. A könyv közel fele a nagyváradi szabadkőművesek fenti törekvéseit mutatja be.
A kötete a szerző, Raffay Ernő mutatja be december 13-án, kedden 17 órától a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében (Ezredévi emléktér 40. szám). Ugyancsak bemutatásra kerül az Erdélyország című folyóirat legfrissebb, A Doberdói pokol, valamint Hunyadi János (Román származású volt-e az egyik legjelentősebb magyar hadvezér?) nevet viselő lapszámai, amelyet a történelmi magazin lapigazgatója, Szakács Árpád mutat be.
A helyszínen – (karácsony előtti) könyvvásárt szervezve – kedvezményes árú könyvek gazdag választékával várják az érdeklődőket a szervezők.
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei szervezete szeretettel vár minden érdeklődőt.
harcolo-szk-borito-210x300

Forrás: http://emnt.org/bihar-megyei-szervezet/harcolo-szabadkomuvesseg-raffay-erno-konyvenek-bemutatoja-nagyvaradon.html

Harcoló szabadkőművesség – Nagyváradon mutatják be Raffay Ernő új könyvét

2011. december 12. 12:17

December 13-án, kedden 17 órakor a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében kerül bemutatásra Raffay Ernő új könyve. A Harcoló szabadkőművesség – Küzdelem a katolikus egyház ellen címmel megjelent kötet újabb egyedi információkat közöl a titkosan működő szervezetről.

Raffay Ernő: Harcoló szabadkőművesség (Kattintson a nagyobb képért!)
A tudományos munka zömében eddig soha nem publikált levéltári forrásokkal mutatja be azt, hogyan alakul át az 1890-es évektől a szabadkőműves szervezet. Ismerteti, hogy ezt követően a titkosan működő társaság saját szabályzatait és a legtöbb korabeli vonatkozó magyar törvényt megsértve politikai szerepvállalásba kezd, amelynek egyetlen fő célja: a keresztény magyar állam megdöntése. Miután ennek egyik legfőbb támasza a katolikus egyház, így addig soha nem látott támadással próbálják ellehetetleníteni, lejáratni és megsemmisíteni a legnagyobb keresztény erőt. Mindenezek a kezdeményezések Nagyváradról, a László király páholyból indulnak ki.
Szabadkőműves témakörben és a monarchiabeli Magyarország századforduló környéki történelmét tekintve is kiemelkedő jelentőségű kiadvány látott napvilágot, a magyar történelem 19. század végi és 20. század elejei korszakából ismerteket átírják azok a dokumentumok, amelyek a gerincét adják Raffay Ernő könyvének.
A kiadvány a Nagy Magyarország Dokumentumok sorozat 3. részeként került forgalmazásba, és a Szabadkőművesek Trianon előtt című könyv folytatása.
Időpont: 2011. december 13. 17 óra
Helyszín: Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumterme (Nagyvárad, Ezredévi emléktér 40.)

Forrás: http://tortenelemportal.hu/2011/12/harcolo-szabadkomuvesseg-nagyvaradon-mutatjak-be-raffay-erno-uj-konyvet/



Kapcsolódó hír: http://szkp3.blogspot.com/2011/12/raffay-erno-konyvbemutatoja-varadon.html

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű programok

Blogarchívum