Szabadkőművességgel kapcsolatos programok naptára

Programok listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2011. december 15., csütörtök

Könyvbemutató - Raffay Ernő: Harcoló Szabadkőművesség

Térkép: http://maps.google.hu/maps?q=Szeged,+D%C3%B3m+t%C3%A9r+6.&hl=hu


  Meghívó a Harcoló szabadkőművesség - Küzdelem a katolikus egyház ellen című könyv bemutatójára

 Ezúton ajánljuk figyelmetekbe Raffay Ernő új könyvének bemutatóját, amelynek időpontja: 2011. december 15. 17 óra. Helyszíne: Gál Ferenc Hittudományi Főiskola, Klebensberg Terem (6720 Szeged, Dóm tér 6.). A szerzővel Dr. Zarka Péter beszélget.

Szabadkőműves témakörben és a monarchiabeli Magyarország századforduló környéki történelmét tekintve is kiemelkedő jelentőségű kiadvány látott napvilágot.

A magyar történelem 19. század elejei korszakából ismerteket átírják azok a dokumentumok, amelyek a gerincét adják Raffay Ernő Harcoló Szabadkőművesség - Küzdelem a katolikus egyház ellen című új könyvének.

A tudományos munka zömében eddig soha nem publikált levéltári forrásokkal mutatja be azt, hogyan alakult át az 1890-es évektől a szabadkőműves szervezet, amelynek egyetlen fő célja: a ketesztény magyar állam megdöntése.

Miután ennek legfőbb támasza a katolikus egyház, így soha nem látott küzdelemben próbálják ellehetetleníteni, lejáratni a legnagyobb keresztény erőt. Megtudhatjuk, kik állnak a küzedelem élén és hátterében, kik lesznek a szövetségesek.


Forrás: http://iksz.net/index.php?col=8&id=1905


Szegeden mutatják be Raffay Ernő Harcoló szabadkőművesség című könyvét

2011. december 14. 19:19

December 15-én, csütörtökön 17 órakor a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Klebelsberg termében új könyvével kapcsolatban beszélget Raffay Ernővel Zakar Péter. A Harcoló szabadkőművesség – Küzdelem a katolikus egyház ellen címmel megjelent kötet újabb egyedi információkat közöl a titkosan működő szervezetről.

Raffay Ernő: Harcoló szabadkőművesség (Kattintson a nagyobb képért!)
A tudományos munka zömében eddig soha nem publikált levéltári forrásokkal mutatja be azt, hogyan alakul át az 1890-es évektől a szabadkőműves szervezet. Ismerteti, hogy ezt követően a titkosan működő társaság saját szabályzatait és a legtöbb korabeli vonatkozó magyar törvényt megsértve politikai szerepvállalásba kezd, amelynek egyetlen fő célja: a keresztény magyar állam megdöntése. Miután ennek egyik legfőbb támasza a katolikus egyház, így addig soha nem látott támadással próbálják ellehetetleníteni, lejáratni és megsemmisíteni a legnagyobb keresztény erőt. Mindenezek a kezdeményezések Nagyváradról, a László király páholyból indulnak ki.
Szabadkőműves témakörben és a monarchiabeli Magyarország századforduló környéki történelmét tekintve is kiemelkedő jelentőségű kiadvány látott napvilágot, a magyar történelem 19. század végi és 20. század elejei korszakából ismerteket átírják azok a dokumentumok, amelyek a gerincét adják Raffay Ernő könyvének.
A kiadvány a Nagy Magyarország Dokumentumok sorozat 3. részeként került forgalmazásba, és a Szabadkőművesek Trianon előtt című könyv folytatása.
Időpont: 2011. december 15. 17 óra
Helyszín: Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Klebelsberg terme (Szeged, Dóm tér 6.)

Forrás: http://tortenelemportal.hu/2011/12/szegeden-mutatjak-be-raffay-erno-harcolo-szabadkomuvesseg-cimu-konyvet/



Nincsenek megjegyzések:

Népszerű programok

Blogarchívum