Szabadkőművességgel kapcsolatos programok naptára

Programok listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2013. december 16., hétfő

Rádiójáték - Időfutár 3.

Újra fut az Időfutár a Kossuth Rádióban

Fotó:
A 3. évad új részei december 16-tól hétköznaponként 19:30-tól hallhatóak a Kossuth Rádióban.

December 16-án új részekkel folytatódik a Kossuth Rádióban az Időfutár című családi fantasy-sorozat. A 3. évad új részei hétköznap esténként 19:30-tól hallhatóak a közrádióban.

2012. március 11-én, hosszú idő után újra, ifjúsági rádiójáték-sorozattal jelentkezett a Kossuth Rádió, Időfutár címmel. A rádiójáték kalandregény, időutazó-regény és igazi iskolai ifjúsági regény egyben. A hangjáték megújította az egy ideje porosodó műfajt, visszavezette régebbi nagyságához, a sorozatban legjobb színészeink – a főszereplők: Hermann Flóra, Nagy Katica, Fullajtár Andrea, Scherer Péter, Hegyi Norbert, Péterfy Borbála, Molnár Piroska, Láng Annamária, Gyabronka József – adják és adták a hangjukat a karaktereknek.


2013. december 16-tól újabb 70 rész kerül adásba a nagysikerű Időfutár fantasy hangjátékból.A február végén befejeződő 2. évad óta sem pihent a stáb, számos eseménnyel tartották fenn a hallgatókban és rajongókban kialakult függőséget: így a közmédia napi közönségtalálkozó, rendkívüli Időfutár irodalomóra megrendezése vak- és gyengén látó diákok részére, az Időfutár könyv 1-2 kötetének megjelenése és az ahhoz kapcsolódó könyvbemutatók. Az új évadban új szereplőket köszönthetünk, Kamarás Iván, Szilágyi Tibor, Bács Ferenc, Borbás Gabi, Mucsi Zoltán, Galkó Balázs személyében. Az izgalmak fokozódnak, az időhurkok gabalyodnak... Csak hogy fogunk ebből kikeveredni?
A forgatókönyvet olyan jeles színházi írók, dramaturgok jegyzik, mint Tasnádi István, aki a kortárs ifjúsági színház megújításában játszik nagy szerepet (East Balkán, Cyber Cyrano, A harmadik hullám), Gimesi Dóra, aki a báb- és gyerekszínházi darabokban helyezi a szöveg minőségét és a haladó vizuális megközelítést újra középpontba (Csomótündér, A hétfejű tündér) és Jeli Viktória, aki több színháznak adaptál darabokat és többek közt az HBO-nak ír forgatókönyveket. A kifogástalan, feszes dramaturgiával, izgalmas szépirodalmi nyelven írott szöveg 3. évadának vezető írója Vészits Andrea.


„Csengetnek.
SZABI Nyitom! (trappolva szalad) Röpülök, cicám!
Ajtónyitás.
HANNA NÉNI Nézd már, a kis borzaska!
SZABI (leforrázva) Csókolom…
HANNA NÉNI Nem is mondtad, hogy itt lesz, Edikém!
EDINA Én sem tudtam.
ANYA Szervusz, Edina!
EDINA Csókolom!
APA Jó estét, asszonyom!
HANNA NÉNI (egyszuszra) De szép itt nálatok, micsoda borleves illat, a máriapócsi nagyanyám főzött ilyet annó a boldogult békeidőkben, és a fátok is gyönyörű, normann, ugye, hol vettétek? (jelentősebb csend.)
EDINA Ő a nénikém… Sydneyből. Elnézést.”

Bekapcsolódni sosem késő. Egy jó, kalandos sztorit, erős karakterekkel, profi technikai háttérmunkával – nem csak a tizenévesek tudnak értékelni. A 21. századi hangzásvilágú fantasy-sorozat minden hétköznap 19.30-tól, az Időfutár Mozaik című összeállítás 10:57-kor hallható a Napközben című műsorban a Kossuth Rádióban.

Forrás: MTVA Sajtóiorda



Forrás: http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/ujra-fut-az-idofutar-a-kossuth-radioban.html

Podcast: http://www.mr1-kossuth.hu/podcast.php?pid=190

Kapcsolódó programok:

Első évad: http://szkp1.blogspot.com/2012/03/idofutar.html

Második évad: http://szkp1.blogspot.com/2012/11/radiojatek-idofutar-2.html

Kapcsolódó videó: http://www.kulturpart.hu/mozgopart/31873/egy_napi_sorozat_titkai

Kapcsolódó könyvek:

http://szkp2.blogspot.hu/2013/06/gimesi-dorajeli-viktoriatasnadi-istvan.html 

http://szkp2.blogspot.hu/2013/11/gimesi-dora-jeli-viktoria-tasnadi.html

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű programok

Blogarchívum