Szabadkőművességgel kapcsolatos programok naptára

Programok listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2013. december 1., vasárnap

Előadás - Raffay Ernő: Nagyvárad, Ady Endre és a szabadkőművesség

November 29-én, pénteken startol az első Partiumi Nemzetközi Könyvvásár a Partiumi Keresztény Egyetemen! A rendezvényt az Olvass, ne csak tévézz! jelmondat köré építik a szervezők.

December 1. – Vasárnap

17 óra Nagyvárad, Ady Endre és a szabadkőművesség Raffay Ernő új könyvének dedikálással egybekötött bemutatója

Raffay Ernő Erdélyben először a Könyvvásáron mutatja be Szabadkőműves béklyóban című kötetét, amely Ady Endre és a magyarországi szabadkőművesség kapcsolatáról szól, és természetesen számos nagyváradi vonatkozással bír.
Nagyváradi szempontból szenzációs könyvbemutatóra kerül sor vasárnap 17 órakor. Raffay Ernő Erdélyben először a Könyvvásáron mutatja be Szabadkőműves béklyóban című kötetét, amely Ady Endre és a magyarországi szabadkőművesség kapcsolatáról szól, és természetesen számos nagyváradi vonatkozással bír.
Eddig megjelent három, a magyarországi szabadkőművességgel foglalkozó könyve után a neves történész ezúttal a költőóriás Ady Endre publicisztikáját veti össze a szabadkőműves páholyok levéltárban fennmaradt irataival, részletesen feltárva azon körülményeket is, melyeknek következtében Ady teljesen azonosult a baloldali radikálisok nézeteivel...

Forrás: 


 

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű programok

Blogarchívum