Szabadkőművességgel kapcsolatos programok naptára

Programok listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2012. március 7., szerda

Könyvbemutató - Raffay Ernő: Szabadkőművesek Trianon előtt

Könyvbemutató
Image
Szabadkőművesek Trianon előtt
2012. március 7. szerda 18 óra Raffay Ernő: Szabadkőművesek Trianon előtt c. könyvének bemutatója, vendég: Raffay Ernő történész. Helyszín: Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ (volt Zsinagóga)
Belépőjegy: 500,- Ft. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Forrás: http://baja.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5187&Itemid=589


Szabadkőművesek Trianon előtt -


Helyszín: 
Ady Endre VKMK
Esemény dátuma: 
2012. már. 07. szerda 18:00
 
Szabadkőművesek Trianon előtt - Raffay Ernő történész előadása. Belépőjegy: 500,- Ft! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A szerző egyedülálló módon, kifejezetten szabadkőműves levéltári források alapján mutatja be a titkos szervezet Trianon előtti működését a történelmi Magyarországon. Részletesen vizsgálja az 1867. évi kiegyezés utáni évek történetét, amikor megalakultak a kétféle rítushoz tartozó szabadkőműves páholyok. Bemutatja a két nagypáholy közötti tárgyalásokat, amelyek végül 1886-ban az egyesüléshez vezettek. A szerző arra is rávilágít, hogy milyen okok miatt és milyen tartalmi elemekkel változik, alakul át a hazai szabadkőművesség. Kiderül, miért fordul radikális irányba a titkos társaság, illetve miért kezdi meg a küzdelmet a magyar államrend ellen. A magyar történelem XIX. század végi és XX.. század elejei korszakát átírják azok a dokumentumok, amelyek a gerincét adják Harcoló szabadkőművesség – küzdelem a katolikus egyház ellen című 2011-ben kiadott új könyvének. A tudományos munka zömében eddig soha nem publikált levéltári forrásokkal mutatja be azt, hogy a különféle erők miként szállják meg az 1890-es évektől a szabadkőműves szervezetet. Ismerteti, hogy ezt követően a titkosan működő társaság saját szabályzatait és a legtöbb korabeli vonatkozó magyar törvényt megsértve politikai szerepvállalásba kezd, amelynek egyetlen fő célja: a keresztény magyar állam megdöntése. Miután ennek egyik legfőbb támasza a katolikus egyház, így soha nem látott küzdelemben próbálják ellehetetleníteni, lejáratni és megsemmisíteni a legnagyobb keresztény erőt. Megtudhatjuk, hogy kik állnak a küzdelem élén és a hátterében, kik lesznek a szövetségeseik és azt, hogy a zsidóságnak milyen szerepe van a sikeres stratégiában. A könyv a Szabadkőművesek Trianon előtt című munka folytatása.


Nincsenek megjegyzések:

Népszerű programok

Blogarchívum