Szabadkőművességgel kapcsolatos programok naptára

Programok listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2017. április 30., vasárnap

Tárlatvezetés - Selmeczi Tibor humorista tárlatvezetése a Mucha-kiállításon

REÖK - Regionális Összművészeti Központ
6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 56.
2017. április 30. vasárnap 18h

Selmeczi Tibor humorista tárlatvezetése a Mucha-kiállításon

Alfons Mucha rendkívül népszerű alkotó, azt viszont biztosan kevesen tudják, hogy szabadkőműves mozgalmakban is részt vett. Selmeczi Tibor humorista e témakör mentén tart szubjektív tárlatvezetést a REÖK izgalmas kiállításán április 30-án.
Mucha 1898-ban lett szabadkőműves, Párizsban. Hazatérve, Csehszlovákia létrejöttekor részt vett a szabadkőműves mozgalomban, 1918-ban megalapítója volt az első cseh nyelven dolgozó páholynak, a Jan Amos Komenský N° 1. páholynak. Hamarosan a Csehszlovák Nagypáholy nagymesterévé választották. Vezetői tevékenysége mellett számos műalkotást tervezett a páholyok részére, mint díszpoharakat, jelvényeket, felvételi oklevelek dekorációját.
Erről az izgalmas, és nem gyakran emlegetett témáról Selmeczi Tibor, a népszerű humorista, újságíró árul majd el több információt április 30-án, vasárnap 18 órától a Reök-palota kiállítótermeiben. A szigorúan szubjektív tárlatvezetésre csupán az 500 Ft-os tárlatjegyet kell megvásárolni, mely a 10. jubileumát ünneplő REÖK születésnapi kedvezményeként később levásárolható másik kiállításra, programra, ajándéktárgyra vagy akár Szabadtéri-jegyre is.


Forrás: http://www.reok.hu/hu/item/1185-selmeczi-tibor-humorista-tarlatvezetese-a-mucha-kiallitason

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű programok

Blogarchívum