Szabadkőművességgel kapcsolatos programok naptára

Programok listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2015. április 1., szerda

Rádió: Klubrádió - Dobszerda: Péterfy Gergely, az idei AEGON irodalmi díj nyertese

Dobszerda
Műsorvezetõ: Váradi Júlia »
Időpont: vasárnap 12:00; szerda 20:00

A Klubrádióban induló mûsorom címe: DOBSZERDA, sugárzási ideje mikor is lehetne máskor, mint szerdánként, este 20 és 21 között.
A téma minden alkalommal egy olyan ember alapos bemutatása, aki épp azon a héten valamiért fontos, érdekes szereplője a kulturális életünknek. (Elsősorban a hazai kultúrára gondolok, de alkalmanként az országhatáron túlra szeretnék kitekinteni)
Dobszerda
A Klubrádióban induló mûsorom címe: DOBSZERDA, sugárzási ideje mikor is lehetne máskor, mint szerdánként, este 20 és 21 között.
A téma minden alkalommal egy olyan ember alapos bemutatása, aki épp azon a héten valamiért fontos, érdekes szereplője a kulturális életünknek. (Elsősorban a hazai kultúrára gondolok, de alkalmanként az országhatáron túlra szeretnék kitekinteni).
Kiválasztott beszélgetőpartneremmel együtt előszőr az aktuális mûvészeti témáról, majd róla, az ő életéről és hivatásáról beszélgetünk- “szakmázunk”, végül ketten együtt igyekszünk segíteni a hallgatóknak eligazodni az adott időszakban zajló kulturális események legjobbjairól, (olykor a rosszabbakról is!)
Vagyis a legszemélyesebb programajánlatunkkal is előállunk. 
 
Április 1. 
Április 1.
szerda 20:00

A 18-ik század legvégén, 1796-ban Kazinczy Ferenc épp hosszú börtönbüntetését töltötte Csehországban, amikor egyik legjobb barátja, Angelo Soliman Bécsben meghalt. A császári parancsnak megfelelően a színes bőrű szabadkőműves gondolkodó holttestét kitömték és kiállították a Természettudományi Múzeumban, mintha egyike volna a sokféle kitömött állatfajnak.
Évtizedek múlva Török Sophie, Kazinczy özvegye elment a múzeumba, ahol szembesült férje barátjának kitömött testével. Férje korábban halálos betegen mesélte el Solimanhoz fűződő barátságának különös történetét, s hogy miért vitték őt a börtönből halott barátja boncolására. A "Kitömött barbár” szerzője, Péterfy Gergely tíz évig írta a regényt, hiszen alapos és hosszan tartó kutatásokat kellett végeznie a bécsi levéltárakban, hogy megismerje a történet hátteréül szolgáló akkori történelmi időszakot.
A Dobszerda vendége Péterfy Gergely, az idei AEGON irodalmi díj nyertese. 


Forrás: http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=185969

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű programok

Blogarchívum