Szabadkőművességgel kapcsolatos programok naptára

Programok listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2013. május 10., péntek

Előadás - Raffay Ernő: Trianon okai, következményei és a szabadkőművesség

Szabadkőművesek és Trianon – Szabadkán tart előadást Raffay Ernő

 

Trianon okai, következményei és a szabadkőművesség: Ezzel a címmel tart előadást Raffay Ernő történész holnap délután öt órakor Szabadkán.
Előadásaiban a történész kiemelten foglalkozik a szabadkőművesség 19. század végén kezdődött radikalizálódásával és katolikus egyház ellenes küzdelmeivel, emellett kitér arra is, hogy milyen szerepe volt a titkos szervezetnek Magyarország feldarabolásában.
Raffay Ernő szabadkőműves témakörben harmadik, talán az eddigi leginkább érdekfeszítő kötetét jelentette meg decemberben. A szerző – folytatva korábbi gyakorlatát – egyedülálló levéltári kutatásaival nemcsak a magyarországi titkos társaság szándékait és célrendszerét tárja fel, hanem új megvilágításba helyezi a 20. század első két évtizede Magyarországának történetét. Nem túlzás azt állítani, hogy munkája teljesen átrajzolja a Trianont megelőző időszakról kialakult képet.
A pénteki rendezvénynek a Magyar Ház ad helyet Szabadkán (Ago Mamuzsity utca), a belépés pedig ingyenes. Raffay a Zürichi Magyar Történelmi Egyesület meghívására érkezik a délvidéki városba.
Forrás: http://delhir.com/cimlap/friss-hireink/7790-szabadkmvesek-es-trianon-szabadkan-tart-eladast-raffay-ern

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű programok

Blogarchívum