Szabadkőművességgel kapcsolatos programok naptára

Programok listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2009. november 17., kedd

Előadás - Dr. Gorun György: Szabadkőművesség – mítosz és valóság

Térkép: http://maps.google.com/maps?hl=hu&q=Romania%20Oradea%20strada%20Mihai%20Viteazul%20%203.


FILOZÓFIAI ESTÉK. Szabadkőművesség – mítosz és valóság
2009.11.17 (kedd) , 18:00 óra
a KREDOK (régi Lorántffy Gimnázium) olvasóterme, Mihai Viteazul (Zárda) u. 3.
A Partiumi Keresztény Egyetem Filozófia Tanszékének szervezésében folytatódik a Filozófiai Esték rendezvénysorozat, melynek első estéjén Dr. Gorun György egyetemi tanár tart előadást Szabadkőművesség – mítosz és valóság címmel.
A szabadkőművesség úgy él a köztudatban, mint világszerte több millió taggal rendelkező heterogén, számtalan formában működő mozgalom, amely – önértelmezése szerint – az erkölcsi értékek, valamint a szellem szabadságának egyetemességét vallva, a felvilágosodás hagyományait követve tevékenykedik. Tagjai ritualizált beavatási szertartásokon keresztül ismerhetik meg a mozgalom szimbólumrendszerének mélyebb jelentését. A szabadkőművesség legfelsőbb szuverén szervezeti eleme a Nagypáholy, amely autonómiát élvez: tisztviselőit, így vezetőjét, is saját tagjai közül, határozott időre választja.
November 17-én este 18 órától az idei ősz első filozófiai estje alkalmával a résztvevők arról hallgathatnak meg egy érdekes előadást, hogy mi a mítosz- és mi a valóságtartalma annak a sokféle híradásnak, amivel e témával kapcsolatban napjainkban találkozhatunk.
Ahogyan azt már megszokhatták, az előadás után a jelenlévők egy kellemes beszélgetés keretében megoszthatják egymással gondolataikat, illetve feltehetik kérdéseiket az előadónak.
Helyszín: a KREDOK (Kis Lorántffy) olvasóterme, a Mihai Viteazul (Zárda) u. 3. sz. alatt (a zsinagógával szemben).
A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Forrás: http://www.partium.ro/main.php?l=hu&mn=5&eid=126

Kapcsolódó beszámoló: http://szkp3.blogspot.com/2009/11/szabadkomuvesseg-mitosz-es-valosag.html

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű programok

Blogarchívum