Szabadkőművességgel kapcsolatos programok naptára

Programok listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2008. május 27., kedd

TV - RTL klub: XXI. század

XXI. század - A stáb olyan mítoszoknak jár utána, amelyekről a XXI. században is beszélnek.

Szabadkőművesek

2008. május 27-én 23:20 - 23:55
2008. augusztus 9-én 10:55- 11:30

Évszázadok óta működő társaság, amely rejtélyes üzeneteket hagyott Budapest utcáin. Tagjai még ma is titokban, sötét templomokban találkoznak. Félelmetes beavatási szertartásokon veszik fel az új tagokat. Lefektetik a földre, lemeztelenítik a felsőtestét, kardokat szögeznek rá. Ez a rítus, mondja az egy szakértő, ezzel adja át magát a társaságnak.

Jelszavak, eldugott templomok, ahová csak külön engedéllyel léphet be idegen. Gyilkos kártevők, vagy ártalmatlan filozófusok baráti köre a szabadkőművesek társasága? Mi igaz a véres szertartásokból, és a szabadkőművesek legendáiból? Kik voltak a legjelentősebb képviselői, és kik ma, a XXI. században.

Az előző adások anyagait megnézheti a www.rtlhirek.hu videós hírportálon!

Forrás: http://www.rtlklub.hu/21/?id=0612260129

Az adás megtekintése: http://www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/43:8649

vagy NAVA pontról:

http://kereso.nava.hu/document/show/id/618966/

Interjú Hegyi Nóra szerkesztő-riporterrel, amelyben a XXI. század szabadkőművességről szóló adása is szóba kerül:


"A szabadkőművesekről forgatok. Nemsokára láthatod is. Ehhez több filmet is megnéztem, például a Tágra zárt szemeket. De a könnyedebb műfajból A nemzet aranyát és a Da Vinci-kódot is. A kollégáimmal néhány napja jártunk a hazai szabadkőművesek egyik templomában is. Hihetetlen élmény!"

Forrás: http://www.nsz.prim.hu/cikk/492712/

vagy
http://nol.hu/kultura/cikk/492712/

Videó előzetes a műsorból:

http://www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/85:8587

Mozart, Kossuth Lajos, Abraham Lincoln amerikai elnök. Ők is szabadkőművesek voltak. Hogy ez pontosan mit jelent, csak kevesen tudják, a szabadkőművesekről viszont évszázadok óta összeesküvés elméletek és véres legendák keringenek szerte a világban. Régen vidéki kastélyokban és földalatti sötét pincékben találkoztak, és csak a kiválasztottakat engedték maguk közé. A szabadkőművesek ma is összejárnak, és a tagjaikat beavató szertartásoknak vetik alá.

XXI. század - Hegyi Nóra
2008-05-27, 6:10

Szűk és sötét szobákban avathatták be a szabadkőművesek az új tagokat. A történészek szerint a szertartásaik mindmáig ugyanazok mint 300 évvel ezelőtt. Ahogy az összeesküvés elméletek is, amelyekkel a társaság tagjait vádolták.

„Nagyon gyakoriak az elképzelések, hogy a trianoni békét egy 1917-es szabadkőműves nagygyűlés döntéseire vezetik vissza” – mondta Pók Attila történész.

A szabadkőművesek máig titokban találkoznak, és több millió tagjuk van szerte a világon.

A templomaikba és a szertartásaikra nőket és idegeneket nem engednek, a XXI. századnak mégis megmutatták a belvárosi lakásból kialakított szentélyt.

Mozart, Ady Endre, Kossuth Lajos és az amerikai elnökök többsége is szabadkőműves volt. Hogy miért léptek be a titkos társaságba, és hogy ott mivel is foglalkoznak mai utódaik, az kedden este kiderül!

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/168953

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű programok

Blogarchívum